FOTBALOVÝ TURNAJ PŘÍPRAVEK O POHÁR STAROSTY OBCE "ROHATEC CUP 2015" OVLÁDLY SLOVENSKÉ TÝMY

01.06.2015 22:00

Mezinárodní fotbalový turnaj pro hráče do jedenácti let, který pořádal poslední dubnovou neděli TJ Slavoj Rohatec se náramně vydařil.

O akci, jenž se konala pod záštitou starosty obce Dr. Jarmila Adamce byl velký zájem a domácí funkcionáři museli, ač neradi, ještě spoustu týmů odmítnout. 

Za účasti deseti mužstev z Polska, Slovenska, Čech a Moravy vidělo několik stovek diváků krásné fotbalové představení mladých nadějí. Týmy  se na výborně připraveném pažitu nejprve utkaly ve dvou skupinách a poté nejlepší tři postoupily do finálové skupiny a poslední dva do skupiny o 7. až 10. místo. Pořádající klub vyslal do bojů dva týmy. "Áčko" tvořili hráči starší přípravky, kteří se v silné konkurenci prezentovali skvělými bojovnými výkony a všem přítomným ukázali, že jejich fotbalové dovednosti jsou na velmi dobré úrovni. Tým "B" složený převážně z hráčů mladší přípravky, zanechal také vynikající dojem. Benjamínci se rvali o každý míč a odehráli výborná utkání, kde nasbírali spoustu nových zkušeností, které se jim budou v budoucnu určitě hodit.

Nejvíce se na turnaji  dařilo týmům  ze Slovenska. Ty si  také nakonec odvezly všechny cenné kovy. Mužstva Slavoje Rohatec se umístily na pátém a devátém místě.

 Zpestření pro fotbalisty si připravil Aerobic club K.I.S. Intensive Hodonín, který pod vedením trenérky Galiny Rucké předvedl krásné taneční vystoupení s fotbalovou tématikou.

Ladislav Netopil - hlavní organizátor řekl: Turnaj se skvěle vydařil a dopomohlo tomu i krásné slunečné počasí. Podařilo se nám společně s rodiči, se zástupci klubu v čele s předsedou Lukášem Hřebačkou a trenéry Lukášem Vyslužilem a Erikem Chalupou uspořádat velmi kvalitní turnaj. Celý den byl naplněný především dětskou radostí ze hry, což v dnešní elektronické době není samozřejmostí. Kluci i holky si utkání náramně užívali a diváci viděli spoustu krásných gólů. Bezchybnou organizaci si pochvalovali i všichni přítomní, což je pro nás tou největší odměnou a velkou výzvou do další práce. Všem bych chtěl za jejich obětavou práci velmi poděkovat a dětem vzkázat, že termín dalšího turnaje se již připravuje.

Konečné pořadí:

1. FK Púchov

2. Slovan Galanta

3. PFK Piešany

4. FC Svratka Brno

5. TJ Slavoj Rohatec "A"

6. AFK Union Žižkov Praha

7. FK Němčice nad Hanou

8. Jiskra Strážnice

9. TJ Slavoj Rohatec "B"

10. UKS Sokoliki Stary Sacz

Nejlepší jednotlivci turnaje:

střelec: Martin Repa - Slovan Galanta

brankář: Jitka Prčíková - Slavoj Rohatec "A"

hráč: Erik Porubčan - FK Púchov

Hvězdy týmů: Samuel Netopil - Slavoj Rohatec"A", Jan Lacko - Slavoj Rohatec"B", Ondřej Mašina - Jiskra Strážnice, Daniel Brezani - Púchov, Adrian Mórocz - Galanta, Filip Čimo  - Pieštany, Ondřej Mitana - Němčice n. H., Amer Belaibovo - Žižkov Praha, Jiří Oborný - Svratka Brno, Arek Šwigut - Sokoliki Stary Sacz.

Velké poděkování patří partnerům turnaje, kterými byli: Obec Rohatec, ing. Jiří Vincenc, Autorenova, Candy Plus, Koberce - podlahy Capita, Arsenal Café, pojišťovna MetLife, Staropramen.

Speciální poděkování patří Cukrářství Tomšejová

Kompletní výsledky turnaje: